Ανεπιθύμητος ο Νετανιάχου στην Κύπρο

Ανεπιθύμητος ο Νετανιάχου στην Κύπρο

Όχι στη συμμαχία με τους δολοφόνους των Παλαιστινίων

 

Η επίσκεψη του ακροδεξιού πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στην Κύπρο στις 16 Φεβρουαρίου είναι πρόκληση προς τα δημοκρατικά αισθήματα κάθε δημοκρατικού πολίτη του τόπου μας που δεν ξεχνά ότι τα χέρια του είναι βαμμένα με το αίμα χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων.

Η κυβέρνηση του Νετανιάχου και το Ισραηλινό κράτος γενικότερα συνεχίζει να δολοφονεί, να συλλαμβάνει και να βασανίζει αθώους Παλαιστινίους, συνεχίζει τις βίαιες εξώσεις Παλαιστινίων από τα σπίτια τους συνεχίζει τον εποικισμό των παλαιστινιακών εδαφών καθώς και την πολιορκία της Γάζας.

Σήμερα το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει την επιθετικότητα στο Ιράν με την ανοχή και την στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορεί ο άξονας Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ να θεωρείται στρατηγικά πολύτιμος για τις διεκδικήσεις και των τριών αρχουσών τάξεων και να απολαμβάνει την υποστήριξη των ΗΠΑ καθώς εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς τους στην περιοχή, αλλά αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα σύνορα του Ισραήλ θα επεκταθούν μέχρι την Πάφο και τον Πειραιά. Η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ σημαίνει εμπλοκή στους άγριους ανταγωνισμούς της περιοχής που ανοίγουν την πόρτα για νέους πολέμους και νέα εγκλήματα

Δεν έχει περάσει και τόσος καιρός που χιλιάδες ελληνοκύπριοι, τουρκοκύπριοι, Παλαιστίνιοι, Ιρακινοί, Σύριοι και άλλοι πολιορκούσαμε την Ισραηλινή και την Αμερικάνικη πρεσβεία με το σύνθημα όχι άλλο αίμα για το πετρέλαιο εκφράζοντας την αντίθεση μας στην επιδρομή των Αμερικανών και των Συμμάχων τους στο Ιράκ στο Αφγανιστάν ή την εισβολή των ισραηλινών στο Λίβανο τη Γάζα ή τη Δυτική Όχθη. Ανάμεσα μας ήταν και κάποιοι από αυτούς που θα στρώσουν χαλιά για να υποδεχτούν τον Νετανιάχου  και θα του σφίγγουν με χαμόγελα το χέρι.

Δυστυχώς η μυστικοπάθεια που επεκράτησε γύρω από το πρόγραμμα της επίσκεψης Νετανιάχου δεν μας επέτρεψε να διοργανώσουμε μια άλλη υποδοχή αντάξια του εκπροσώπου του κράτους-τρομοκράτη Ισραήλ και σφαγέα των Παλαιστινίων.

Ωστόσο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ακτιβιστές μαζί με ακτιβιστές από τις κοινότητες Παλαιστινίων και Σύριων εκφράζουμε την αντίθεση μας για την υποκρισία της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης που για χάριν των αερίων συνάπτουν γεωπολιτικές και στρατιωτικές συμμαχίες με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ.

Το σύνθημα ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ είναι ακόμα πιο  επίκαιρο τώρα που τα πετρέλαια ή τα αέρια είναι κυπριακά, ιδιαίτερα σήμερα που στη Μ. Ανατολή οι λαοί εξεγείρονται και ζητούν το δίκιο τους ενώ ο Νετανιάχου απειλεί με νέο αιματοκύλισμα την περιοχή.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ιράν – Συρία: Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

ΟΧΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *