ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ – KΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 / 1 / 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟ ΜΩΛΟ  (δέυτερο Parking)

ΩΡΑ: 2:30

KΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Τον τελευταίο καιρό και εν μέσω μίας οξύτατης οικονομικής κρίσης, που εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους, φασίστες, ρατσιστές και εθνικιστές, επιμένουν να προβάλλουν το ζήτημα της μετανάστευσης ως το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα στο νησί, αποπροσανατολίζοντας έτσι την κυπριακή κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Εδώ και καιρό, καταβάλλετε μία προσπάθεια ενίσχυσης του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, με την ενδυνάμωση των ακροδεξιών συμμοριών και των οργανώσεων  μίσους, με αποτέλεσμα τη νομιμοποίηση της δράσης τους στις συνειδήσεις των ανθρώπων.

Από την άλλη, τα αφεντικά και οι επιχειρήσεις επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα, αντιλαμβάνονται το εργατικό δυναμικό ως απλό αντικείμενο υλοποίησης επικερδών σχεδίων, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος παραγωγής και όσο το δυνατόν υψηλότερο κόστος κατανάλωσης. Έτσι, οι μετανάστες – η πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα του ευρύτερου πληθυσμού – καθίστανται έρμαιο στις αδηφάγες ορέξεις των αφεντικών για κέρδη, εξουσία, ηδονή και εκμετάλλευση. Χρησιμοποιούνται στους πιο επικίνδυνους και κακοπληρωμένους τομείς της εργασιακής εκμετάλλευσης, σε συνθήκες δουλείας, εξευτελισμού και υποβάθμισης της ανθρώπινης ύπαρξης.

Επειδή κατανοούμε πως οι μετανάστες είναι τα εξιλαστήρια θύματα στην κρίση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος σε ολόκληρο τον κόσμο…
Επειδή αναγνωρίζουμε πως τα αληθινά προβλήματα δεν προκαλούνται από ανθρώπους με σκουρόχρωμη επιδερμίδα και φθαρμένα ρούχα, αλλά από μεγάλες κοιλιές με πολυτελείς γραβάτες και υπέρογκους τραπεζικούς λογαριασμούς…
Επειδή θεωρούμε πως κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος και παράνομος…

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μεταναστών για ζωή, δουλειά και αξιοπρέπεια, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα να μας χωρίζει. Αντίθετα, μας ενώνει η γη που εργαζόμαστε, η ανάγκη δημιουργίας μίας καλύτερης κοινωνίας και η επιθυμία αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, μακριά από φασιστικές ιδεοληψίες, εθνικιστικά στερεότυπα, ρατσιστικές αντιλήψεις και εξάρσεις μισαλλοδοξίας.

Για όλους εμάς, τους εργαζόμενους, φοιτητές, μαθητές, άνεργους, ο «άλλος», ο «ξένος», ο «διαφορετικός», όχι απλά δεν είναι εχθρός, αλλά είναι αδελφός, ταξικός σύντροφος, που μαζί θα προασπίσουμε το δικαίωμα στη ζωή και θα αντισταθούμε στην επίθεση της εργοδοσίας για την ανατροπή του καπιταλιστικού εκτρώματος.

Άλλωστε ο Εργάτης δεν διανοείται να έχει εχθρό εργάτη.

 

ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
ΑΝΤΡΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.Σ
DEVICTAS LIMASSOL
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ΕΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/ΕΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *