Το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ σταμάτησε τα «Κύματα της Ελευθερίας» ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ σταμάτησε τα «Κύματα της Ελευθερίας»

Το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ σταμάτησε τα «Κύματα της Ελευθερίας»

Για μια ακόμη φορά αναβίωσε η ιστορία της σύγκρουσης Δαυίδ-Γολιάθ με την πολεμική μηχανή του Ισραήλ να αναχαιτίζει δύο απλά γιότ, το καναδικό Tahrir και το ιρλανδικό Saoitse της αποστολής Freedom Waves (           Κύματα Ελευθερίας), με τους Έλληνες καπετάνιους Γιώργο Κλώντζα και Ζαχαρία Στυλιανάκη, στα οποία επέβαιναν 27 αγωνιστές μεταφέροντας  φορτίο φαρμάκων αξίας 30.00 δολ., επιδιώκοντας να σπάσουν τον Παράνομο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Τα δύο πλοία είχαν ως αφετηρία λιμάνι στην νότια Τουρκία και πήραν απόπλου για Ρόδο, ενώ όταν βρέθηκαν στα διεθνή ύδατα επιχείρησαν να φτάσουν στη Γάζα.

Όταν οι τρεις φρεγάτες του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού πλησιάζοντας τα δύο πλοιάρια καθώς βρίσκονταν 48 ν.μ. από τις ακτές της Γάζας, ρώτησαν ποιος είναι ο τελικός προορισμός  και έλαβαν ως απάντηση «Τη βελτίωση της Ανθρωπότητας», το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας διέταξε τη βίαιη κατάληψη των πλοίων από τους άνδρες των Ειδικών του Δυνάμεων.

Το Ισραήλ αποκάλυψε ξανά ότι παραμένει το κράτος Τρομοκράτης της περιοχής. Παρά τις όποιες εκκλήσεις για διάλογο, το ισραηλινό κατεστημένο σε καμιά περίπτωση δεν αναζητά ειρηνική-πολιτική λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, ικανοποιώντας τα δίκαια ιστορικά αιτήματα. Διαιωνίζει τη βάρβαρη κατοχή, διατηρεί σε καθεστώς φυλακής εκατομμύρια Παλαιστίνιους σε Γάζα και Δυτική όχθη, δολοφονεί κατά το δοκούν ηγέτες της Παλαιστινιακής Αντίστασης και μαχητές αυτής, ακολουθεί πολιτική εθνοκάθαρσης στην Ιερουσαλήμ και στα κατεχόμενα εδάφη μέσω των εποικισμών και με την συνδρομή των ΗΠΑ μπλοκάρει κάθε διεθνή αναγνώριση της Παλαιστινιακής Κρατικής οντότητας.

Ο αγώνας των Παλαιστίνιων, η διεθνή υποστήριξη και αλληλεγγύη των κινημάτων αποτελεί τη μόνη προοπτική του μακρόχρονου αγώνα ενός ηρωικού λαού που αρνείται την υποταγή. Αξίζει να σημειώσουμε τα εξής:

Το ιρλανδικό σκάφος είχε σαμποταριστεί πριν μερικούς μήνες στην Τουρκία.

Η ελληνική κυβέρνηση, πιστός στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ είχε εμποδίσει το καλοκαίρι τον απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια του Στόλου για τη Γάζα, με τον υπουργό ΠΡΟΠΟ Παπουτσή να διατάζει τους άνδρες του Λιμενικού να εμποδίσουν τους αγωνιστές σηκώνοντας τα όπλα τους ενάντια τους. Μάλιστα, το καναδικό πλοίο είχε προσπαθήσει να αποπλεύσει από τον Αγ.Νικόλαο, είχε εμποδιστεί από το Λιμενικό, ενώ οι συναγωνιστές είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί  από την Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Δηλώνουμε ότι οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από Προστάτες. Η περιοχή βιώνει όλη την μαυρίλα και την υποκρισία της αστικής-ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Το Τουρκικό κράτος εμπλέκει στις ιμπεριαλιστικές του αντιθέσεις με το Ισραήλ «την συμπάθεια του» για τον Παλαιστινιακό λαό ευκαιριακά, ενώ την ίδια στιγμή εξοντώνει με χημικά όπλα τους Κούρδους Αντάρτες. Το Ισραήλ πάλι παρουσιάζεται διαλλακτικό όσο βρίσκεται απομονωμένο πολιτικά, στηρίζει πρόσκαιρα τους Κούρδους αντάρτες, που θα τους αδειάσει στυγνά μόλις θα το επιβάλλουν τα κρατικά του συμφέροντα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στα λόγια πιέζουν για λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, αλλά ουσιαστικά ενισχύουν το κράτος κατακτητή Ισραήλ.

Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε τους κοινούς μας αγώνες και την έκφραση της Αλληλεγγύης μας. Η καταπίεση του λαού της Παλαιστίνης ουσιαστικά αποτελεί στιγμιότυπο του παγκόσμιου  πολέμου τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας και των λαών, που οι ιμπεριαλιστές ονομάτισαν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Αγωνιζόμαστε για την Ανατροπή της στρατηγικής στρατιωτικής συμμαχίας Ελληνικού-Ισραηλινού κράτους και την πλήρη διακοπή των σχέσεων με τους Τρομοκράτες των λαών της περιοχής.  Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι συναγωνιστές μας που επέβαιναν στα πλοία και να τους επιτραπεί να επιτελέσουν το σημαντικό του έργο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 00306932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *