Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Αντίσταση – Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

Είναι λοιπόν αφελές να πιστεύουμε ότι με το πέρας της υποτιθέμενης κρίσης τους τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αυτό το σάπιο οικοδόμημα του καπιταλισμού δεν έχει βελτίωση αλλά μόνο διάλυση και αυτό θα είναι εφικτό μόνο μέσα από την αντίσταση. Η εργατική τάξη και οι καταπιεσμένοι δεν χρειάζονται κανέναν εκπρόσωπο και καμία ηγεσία για να τους καθοδηγήσει και να τους δείξει το δρόμο της αντίστασης. Απεναντίας όλοι αυτοί προσπαθούν για το αντίθετο. Η αντίσταση ενάντια σε κάθε μέσω χειραφέτησης, συμβιβασμού και υποδούλωσης είναι το πρώτο βήμα που καλούμαστε να πράξουμε.

Η λύση μας είναι μονόδρομος και λέγεται αυτοοργάνωση. Να αυτοοργανωθούμε σε κάθε χώρο εργασίας με συνελεύσεις για τα εργασιακά ζητήματα, κριτική στους χειρισμούς του κεφαλαίου, ανάλυση προβλημάτων. Σε κάθε γειτονιά με λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικές κουζίνες, οικειοποίηση των δημοσίων χώρων, με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Έξω και πέρα από κάθε θεσμό και ιεραρχία, έξω και ενάντια σε κάθε κομματική γραμμή, χρησιμοποιώντας τα δικά μας μέσα με γνώμονα πάντα το συλλογικό όφελος, την δημιουργία και τις επιθυμίες μας.

Για αυτό η αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών, εργαζομένων και κάθε μορφής καταπιεσμένων είναι η λέξη κλειδί που τους φοβίζει περισσότερο και το πιο δυνατό μας όπλο απέναντι τους. Βρισκόμενοι στο πλευρό κάθε αντιστεκόμενου κοινωνικού κομματιού, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα του είναι και δικό μας, ίσως με διαφορετικά αντικείμενα αλλά με πανομοιότυπα αφεντικά και εξουσιαστές.

Ο δρόμος για την εργασιακή και κοινωνική απελευθέρωση είναι ένας και μας περιμένει να τον ακολουθήσουμε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *